Nyheter från Apple

I kväll har Apple presenterat en rad produktnyheter.

Vi börjar med iPod. iPod shuffle har blivit mycket minde, fått metallhölje samt en klämma på baksidan. Rymmer fortfarande 1 GB och har USB2.

iPod nano har också fått ett nytt metallhölje och kommer nu i fem olika färger. Designen är ny och påminner om gamla iPod mini med sina runda former. Det finns tre storlekar att välja mellan (2, 4 och 8 GB) och den största finns bara i färgen svart. Coolt!

Den största modellen av iPod har fått rekordstor hårddisk och rymmer nu hela 80 GB. Alla modeller har även fått små fina uppdateringar när det gäller batteritid och ljusstyrka.

En ny version av iTunes har också släppts, iTunes 7. Massor av nya coola features, bland annat nytt gränssnitt så att man kan bläddra mellan skivorna med hjälp av omslagen. Men om man inte har omslag då? Well, iTunes 7 fixar biffen och laddar gratis ner alla omslag du saknar om du bara har ett iTunes-konto.

En nyhet gällande iTunes butik är att de nu kommer att sälja långfilmer. Tyvärr bara i USA än så länge.

Steve Jobs passade även på att göra något så ovanligt som att presentera en förhandstitt av en produkt som inte kommer att släppas förrän första kvartalet 2007. Den nya produkten är en “tv-grunka” (arbetsnamn iTV) som man kopplar till sin vanliga tv och sedan kan man använda alla sina mediafiler (film, tv och musik) på tvn. Verkar riktigt coolt.

Som vanligt kan man kolla på hela eventet i efterhand via Apples hemsida.

» Klicka här för att kolla