Film: Tusenbröder – återkomsten

Jag har sett fram emot en fortsättning på tv-serien Tusenbröder väldigt länge och i kväll var det dags för mig att se långfilmen Tusenbröder – återkomsten som tar vid där tv-serien slutade med att Hoffas flyktbåt exploderar.

Filmen börjar med att han flyter i land i Estland och tas om hand av en estnisk gubbe som råkar ha en dotter i lämplig ålder. Tycke uppstår med tiden men Hoffas längtan hem till familjen i Sverige blir till slut för stor och han tar sig till Sverige med falskt pass jobbandes på ett tivoli. Jagad genom landet tar han sig till slut hem till familjen i Stockholm efter diverse strapatser.

Filmen har samma starka och effektfulla musik som tv-serien och även det långsamma tempot och filmningen känns igen. Storyn är väl inte så jättestark men fyller ändå sitt syfte och filmen får mig att känna massor av känslor på en och samma gång. Det är spänning, hat och kärlek.

Betyget blir 3,5 av 5.

» Köp Tusenbröder – återkomsten hos Discshop för 179 kr
» Ladda ner tv-serien Tusenbröder på The Pirate Bay

4 thoughts on “Film: Tusenbröder – återkomsten”

  1. Verkar grymt bra. En tjej skrek i videobutiken igår: “ååååå, den har kommit!!!” Helt överlycklig. Annars kan jag varmt rekommendera kanonfilmen Inside Man med Denzel Washington (eller hur han nu stavas). RIKTIGT bra film!

  2. Detta är en superb film…
    Har man inte följt serien så kan man få det svårt.
    Tusenbröder är enlig mig den bästa svenska serien.
    Hoppas man få se mer TUSENBRÖDER.

Comments are closed.