Rescue me

Jag har på kort tid sett hela första säsongen av serien Rescue me och jag är helt tagen. Den är kort och gott fantastisk. Säsongsfinalen var otroligt stark och jag rekommenderar verkligen serien för er som gillar drama med ett par stänk uniformsaction och med inslag av hjärtligt men rå humor. Men framförallt är det vardagsdrama i brandmannamiljö.

Rescue me utspelar sig på en brandstation i New York efter 9/11. Stationen förlorade fyra av sina brandmän i räddningsarbetet efter attackerna och när man får följa huvudrollsinnehavaren Tommy Gavin så är det helt klart att han fortfarande plågas av det som hände då. Hela stationen lider av sviterna på ett eller annat sätt men hanterar det på helt olika sätt.

Huvudrollen spelas av Denis Leary, som nog mest är känd som en humorkille som gör stand up. Här gör han dock en riktigt bra dramainsats som tuffingen Tommy. Leary har faktiskt gjort över 40 filmroller (IMDb) tidigare.

Säsong ett av Rescue me finns på DVD (Discshop eller Play.com) och torrent. Säsong två finns inte på DVD ännu. Säsong tre har precis börjat i USA.

TV3 har köpt in Rescue me men inte börjat visa den ännu.

One thought on “Rescue me”

Comments are closed.