Nu kör jag Skype på allvar

Jag vill inte betala en massa pengar för något verkligen inte behöver, så nu har jag sagt upp mitt fasta telefonabonnemang hos Optimal telecom. Gillar inte att få en faktura där det står “Du ska betala 500 kronor för de 20 samtal du ringt” och nästan allt är fasta avgifter och skit. Och då har jag ändå haft det billigaste abonnemanget som fanns på marknaden.

Fast telefoni är såååå 90-tal.

Jag har alltså gått över helt till Skype och har köpt ett fint 08-nummer så att alla vänner och familjen kan fortsätta ringa mig via sina stenålders-telefoner. Här är mitt nya telefonnummer: 08-55 925 936 – spara det i era telefonböcker och radera det gamla numret (det funkar ett tag till dock).

En del kanske undrar vad jag ska med ett 08-nummer till öht? Jo, jag tänkte att det var lite snällt att ha ett nummer som inte kostar så mycket att ringa till.

Vaddå Skype? – kanske någon undrar. Jo, det är alltså en liten telefonapplikation man har i datorn och med den kan man ringa helt gratis till andra som har Skype. Det är även gratis att ta emot samtal från övriga världen – även om folk inte ringer från Skype. Mitt 08-nummer kostade 300 kronor för 12 månader och då ingår telefonsvarare. Om jag vill så kan jag ringa övriga världens alla nummer direkt från Skype, men då till en betydligt lägre minutkostnad än vad vanliga telebolag erbjuder.

Och det finaste är ju att där jag och min/en dator är, där är även mitt telefonnummer. Ring mig till 08-taxa nästa gång jag är i Thailand eller Uganda.

Ni som har Skype, lägg till henke.larsson i era program och dra iväg ett mess till mig.

18 thoughts on “Nu kör jag Skype på allvar”

  1. Finns det något abonnemang idag där det kostar olika mycket att ringa till olika riktnummerområden i Sverige?

  2. Inte vad jag vet. Vad skulle poängen vara med det? Det kostar nog lika mycket att “producera” ett samtal till Malmö som till Kiruna.

  3. så nu fick jag oxå arslet ur vagnen o fixade det..tack för tipset!

  4. Men är det inte en bra sak att ringa tillbaka när folk har ringt och lämnat meddelande på telefonsvararen?

  5. De hamnar nog inte där automatiskt, men man kan ju anmäla själv.

  6. 300kr/året tycker jag ändå låter relativt dyrt. Själv använder jag Tele2:s ip-telefoni. 168:- i en engångskostnad för utskicket av modemet och registrering av telefonnummer. Sedan tillkommer inga mer kostnader. Givetvis om jag skulle tänka mig vilja ringa någon så kostar det lite stålar, men då mycket lägre än en vanlig telefonoperatör. 9 öre minuten/sverige. Tex.

  7. Men David, det är ju stenålder att behöva ha modem och sånt. Jag har Skype i min bärbara dator och därmed har jag alltid telefonen med mig. Åker jag utomlands och tar med datorn kan jag ringa hem för mycket låg taxa, eller gratis till de som har Skype.

  8. “Skype ersätter inte vanlig telefon och kan inte användas till nödsamtal.” Hoppas du har en mobil också.

  9. Om jag ringer från Skype till ett mobilnummer till en kompis som tex är i USA så är det ju väldigt billigt med Skype vad jag förstått. Men behöver min kompis som tar emot mobilsamtalet betala något?

Comments are closed.