Kanal 5 kvar i stenåldern

Dumburken skriver om att Kanal 5s nya webbcast har kravet att man som användare ska använda Internet Explorer. Riktigt urkass, men priset i idiotin tas ändå av en fråga i FAQn:

Fråga: Jag har en Mac-dator och kan inte se era sändningar. Varför inte?
Svar: I dag kan vi inte sända tv till Mac-datorer på ett sätt som säkerställer att materialet inte piratkopieras.

Men tjena mittbena Kanal 5! Era program sprids i dag friskt på nätet, olagligt, och om ni vill stävja detta så är det ju rätt smart att ordna så att de som vill se dem lagligt kan göra det. Hål i huvudet alltså. Speciellt om man har som plan att minska den olagliga nedladdningen.

Bra ställen att ladda ner svenska tv-program, olagligt:

 • Swebits
 • The Pirate bay
 • Tankafett

  I en av kommentarerna till Dumburkens inlägg skriver signaturen terLag att Expressen också kräver IE och Windows i sin webb-tv-spelare. Och visst är det så i den nuvarande beta-versionen. Jag kan dock meddela att nästa version av Expressens webb-tv-spelare inte har så strikta systemkrav, som tur är. Kanal 5 är dessutom ett snäpp värre då de kräver att Windows Media Player individualiseras för att man ska kunna se deras webbcast.

 • 4 thoughts on “Kanal 5 kvar i stenåldern”

  1. Hej Henrik. Minns jag fel att du arbetar på expressen? Jag skulle nämligen kolla på deras webtv, och den fungerar endast med windows. Kanske ska börja klaga internt först? :P Ha det bra /G.

  2. Förlåt.
   Jag är lite av en skumläsare. Ber verkligen om ursäkt.
   Sorry.
   /G.

  Comments are closed.