Två nya serier om brott

Det har startat två nya serier, Heist (NBC) och Thief (FXNetworks), som handlar om ungefär samma sak – att sno saker.

Heist får faktiskt storstryk av Thief som levererar ett mycket bättre pilotavsnitt. Medan Heist brer på och spelar över så är Thief snygg, smart och låter tittaren tänka lite. Jag skulle bli förvånad om inte Heist läggs ner inom 5-6 avsnitt. I USA lägger dom ju ner serier otroligt fort om de inte funkar på publiken. Thief är ingen lysande serie den heller, men den har en intrig och en spänning som är mycket bättre. Den kan nog få köra en hel säsong om dom har tur, men jag tror inte det blir så mycket mer.

Men vem vet, det kan ju vara så att båda tar sig efter piloten och skaffar sig en stadig publik. Jag kommer nog inte se så många fler avsnitt av någon av dessa tror jag.