Kul kartfusk

Det här var lite kul tycker jag.

Osynliga FRA

Eniro trummar för möjligheten att kika på flygbilder över hela Sverige. Men det är en lite mystisk tjänst det där. För en del saker syns inte. Eller är det så att Försvarets Radioanstalt, FRA, har kommit på ett sätt att göra sina byggnader osynliga?

Eniros karta:

Eniros flygbild:

Eniros flygbild med vägar inritade:


Googles satellitbild:

Kan det vara försvaret som bjuder på retuscheringen? Eller har Eniros tekniker tagit en snabbkurs i Photoshop? Eller är det faktiskt så att någon hemlig farbror har målat in hela rasket i osynlighetsfärg?

Jo, jag vet. Jag har varit pinsamt inaktiv på bloggen den senaste tiden. Av flera anledningar. Men jag ligger och lurar bakom hörnet.

Via load

6 thoughts on “Kul kartfusk”

 1. Hehe det var faktiskt komiskt och kolla på bilderna och jämföra. Stötte på liknande exempel själv förut *S* ibland undrar man alltså… jag tror det är ufon och aliens som styr oss ;) //Sandra

 2. Men varför gör dom så där?!
  Det är som när J körde sin nya/snabba/gprs-båt-va-fan-det-nu-heter-som-letar-efer-stenar-och-grund.
  Så.
  Han slår i backen och skriker “STEN på 1 meter!”
  Men det stämde inte alls.
  Jäkla dator.
  Det är bara lureri alltihop tror jag.
  *fnys*

 3. Som gammal Lantmäteri-anställd kan jag ju meddela att det är Lantmäteriet som retuscherar bilderna som en del av totalförsvaret.

 4. Det är väl av krigsskäl som man retucherar kartorna. Så att inte fienden ska veta var försvaret finns.

  Ute i stallet finns det en militäranläggning som inte syns på våra närkartor utan helt plötsligt var vi på väg att rida in i området omgivet av taggtråd och stora skyltar.

 5. Det är så onödigt det är väl bra att man inte kan se var hemliga militära platser finns? Det här är ungefär som när man på Efterlyst berättar exakt hur ett brott gått till så att alla andra kan ta efter och göra likadant. Är det du som mailat aftonbladet?

Comments are closed.