Jag skrev ett brev till banken

Fick ett brev från Skandiabanken i dag. Det var deras affärsområdeschef för bolån, Håkan Höijer, som fattat pennan och ville ge mig ett erbjudande som “är riktigt bra för dig och din ekonomi”.

Med brevet följde en folder, en låneansökan att fylla i samt ett svarskuvert. Rubriken på foldern lyder:

SBAB utmanade storbankerna
och spoade mattan med dem!

NU UTMANAR VI SBSB!

På framsidan satt även en fin blå dekal där det står “2.29% – färdigprutat“.

Skulle det vara ett riktigt bra erbjudande? Hos Nordea får jag mycket bättre ränta. Jag har hela lånet (uppdelat på tre lån) till rörlig 3-månadersränta.

Jag bestämde mig för att svara på Håkans brev. Jag tog en röd penna och skrev mitt svar på baksidan av hans brev. Förklarade att hans erbjudande inte var speciellt bra men att han naturligtvis var välkommen att återkomma med ett bättre erbjudande.

Brevet stoppade jag i det bifogade svarskuvertet och på framsidan skrev jag “Att: Håkan Höijer”. Ska bli intressant att se om han svarar och om han i så fall kommer med ett bättre erbjudande. Bifogade även länken till bloggen så kanske skriver han en kommentar här.

Vad tror ni, kommer han att svara?