Jag skrev ett brev till banken

Fick ett brev från Skandiabanken i dag. Det var deras affärsområdeschef för bolån, Håkan Höijer, som fattat pennan och ville ge mig ett erbjudande som “är riktigt bra för dig och din ekonomi”.

Med brevet följde en folder, en låneansökan att fylla i samt ett svarskuvert. Rubriken på foldern lyder:

SBAB utmanade storbankerna
och spoade mattan med dem!

NU UTMANAR VI SBSB!

På framsidan satt även en fin blå dekal där det står “2.29% – färdigprutat“.

Skulle det vara ett riktigt bra erbjudande? Hos Nordea får jag mycket bättre ränta. Jag har hela lånet (uppdelat på tre lån) till rörlig 3-månadersränta.

Jag bestämde mig för att svara på Håkans brev. Jag tog en röd penna och skrev mitt svar på baksidan av hans brev. Förklarade att hans erbjudande inte var speciellt bra men att han naturligtvis var välkommen att återkomma med ett bättre erbjudande.

Brevet stoppade jag i det bifogade svarskuvertet och på framsidan skrev jag “Att: Håkan Höijer”. Ska bli intressant att se om han svarar och om han i så fall kommer med ett bättre erbjudande. Bifogade även länken till bloggen så kanske skriver han en kommentar här.

Vad tror ni, kommer han att svara?

7 thoughts on “Jag skrev ett brev till banken”

 1. Ehh, detta har nog inget med detta inlägg att göra, utan är mest en kommentar på ditt inlägg på min blogg, men: SJÄLVKLART vinner du. Jag är inte i närheten av web-master för världens bästa sajt, även om jag ivrigt reciterar E-tuna-gossarnas texter i passande lägen, och även rättar fok i min närhet som sjunger fel (bland favoriterna hör: “fyll min mun med dill…” från “istället för ljud”. personen som jag rättade skämdes rätt så fett efter hennes totala missförstånd)

 2. Undrar om han har nåt papper kvar att skriva svar på när du nu har använt baksidan? :D

 3. Självklart kommer han att svara, men kan inte erbjuda motsvarande som Du har idag. Skulle han mot förmodan få ihop ett bra erbjudande så är det troligtvis bara för en kortare period och sedan blir det kanske en höjning som inte blir så bra….

 4. Ibland påminner du mig så mycket om min mamma.

  Som för övrigt ibland roar sig med att klippa ut och skicka in obscena bilder till företag som bombar henne med reklam och redan frimärkerade kuvert i hopp om att hon ska köpa ngt eller bli medel någonstans. På en lapp, tillsammans med de anstötliga bilder, i gratiskuvertet, med porto betalat från avsändare, skriver hon med fina röda bokstäver:
  “Nu kanske ni tänker -Men vi vill inte ha någon jävla porr! Guess what, jag vill inte ha er jävla reklam!”

  He he.. undrar vem jag brås på. Jävla psykopat.

 5. Jag gissar på, hm, nej.
  Tror killen är för stiff för att svara.
  Men jag hoppas att jag har fel!

Comments are closed.