"Vita huset" läggs ner

Apropå serier jag vill börja se men skjutit upp så läste jag precis att “Vita huset” läggs ner. Nu har jag ju i alla fall en begränsad mängd avsnitt att se fram emot om jag bestämmer mig för att se “Vita huset”. Närmare bestämt 147 stycken.

Det har spekulerats länge och väl, och de amerikanska tittarsiffrorna har dalat sedan flytten till söndagskvällar. I dag kom så beskedet från NBC – “Vita huset” läggs ner i maj när den sjunde säsongen avslutas. Enligt nyhetsbyrån AP var det de dåliga tittarsiffrorna som fällde avgörandet. Beslutet ska ha tagits innan John Spencer avled i mitten av december.

Det sista avsnittet kommer att sändas på NBC den 14 maj, och föregås av en timslång retrospektiv. Det har spekulerats i att seriens skapare Aaron Sorkin och Tomas Schlamme skulle återvända för att skriva och regissera finalavsnittet, men det kommer inte att ske, meddelade NBC.

Personligen tycker jag att det är ett tråkigt, men inte förvånande beslut. Det sjunde säsongen med valkampanjen mellan Santos/Vinick har inneburit en rejäl vitamininjektion, och jag tror att det hade gått att göra ett bra åttonde år med en ny president vid rodret. Fast det är klart, utan Spencers karaktär Leo McGarry som ryggrad i en ny demokratisk administration hade “Vita huset” tappat en hel del i styrka, så jag tänker inte gråta alltför länge över nedläggningsbeskedet.

Vi fick sju år av en av tidernas absolut främsta dramaserier. Det är mer än någon kan begära.

2 thoughts on “"Vita huset" läggs ner”

  1. Hej. Jag har uppdaterat det här inlägget på min blogg då det innehöll en felaktighet om John Spencer. Så du får väldigt gärna uppdatera hos dig också…

    /43 minuter

Comments are closed.