Åh, Telia är så jävla inkompetenta!

Jag har ett mobiltelefonabonnemang som min arbetsgivare står som ägare till. Jag vill inte att det ska synas att det är “HENRIKS ARBETSGIVARE AB” som står för abonnemanget om man söker på hitta.se eller eniro.se.

Telia säljer sina/mina abonnemangsuppgifter till Eniro som i sin tur publicerar dessa på eniro.se. Tror ni att man kan ändra de uppgifter som Telia säljer? Icke. Det måste stå så här:

Henrik Larsson
Henriks avdelning
HENRIKS ARBETSGIVARE AB
c/o Xxxxxx Xxxxxxxx (Namnet på den som sköter mobiladministrationen)

Massor av information som dels är helt irrelevant (vem fan bryr sig om vem som sköter om abonnemanget hos HENRIKS ARBETSGIVARE AB) och dels är mer än jag vill avslöja (alla behöver inte veta var jag jobbar).

Har pratat med Telia två gånger. Den första trodde jag dom fattade vad jag ville, men i dag fick jag veta att de ändrat abonnemanget så att det nu har hemligt nummer. Effekten blir att mitt nummer aldrig visas när jag ringer till folk (dåligt) och att Eniro bara listar den information jag själv lagt in – namn och nummer (bra). Detta gav ett nytt samtal till Telia. Snabbt och smått otrevligt svar “VÅRA DATASYSTEM ÄR BYGGDA SÅ”. Jaha, men jag skiter i era datasystem. Ni borde fokusera mer på kundnyttan. Jag är en kund som INTE vill ha hemligt nummer och som INTE vill att ni säljer mina uppgifter till Eniro. Hur svårt kan det vara?

Åh, jävla gris-Telia. Visste jag inte bättre så skulle jag tro att hela företaget består av gamla stelbenta Televerks-tanter.

Nåväl, jag tänkte ge det en chans till och ringde igen. Kom den här gången till en ytterst trevlig dam som fattade problemet – och löste det! Allt som krävdes var ett fax där jag skriftligen ber dem lyfta spärren för nummerpresentation. Tänk att det ska ta tre samtal innan man får kompetent hjälp. Tack i alla fall till den sista Telia-tanten.

10 thoughts on “Åh, Telia är så jävla inkompetenta!”

 1. Är det inte din arbetsgivare som har sista ordet i laget? De är ju de som betalar, trots allt.

  Köp ett eget abonnemang och sluta gnäll.

 2. Nej Bengt, min arbetsgivare har inte ett skit att säga till om när det gäller att publicera personuppgifter om mig på hitta.se och eniro.se.

  Varför jag ska köpa ett eget abonnemang förstår jag inte.

 3. ah.
  jag tror ändå att bengt crona har rätt.
  som den gamla teliatant jag en ggn var..

  Men.
  i hitta.se fallet. kan man ju direkt på sidan be dom göra ändringar.. Vad det gäller eniro. har jag för mej att man hm kan gö på samma sätt. osäker på detta dock.

  När det kommer till telianer. så. hehe. det gäller att hitta rätt person. vara trevlig. å så gäller det att personen i fråga faktiskt kan ändra saker.

  Men framförallt. hitta en person som ViLL hjälpa till.. de kan va ovanliga. på alla liknande ställen.

 4. Gretz, Hitta.se är inget problem alls. Där har jag ändrat utan problem. Preblemet med Eniro är att man inte kan redigera den info de köper in från operatörerna, bara den info man lagt till själv.

 5. Jag sympatiserar till fullo, Henke!

  Varför tjatar folk på dig att skaffa ett eget abonnemang? Du har ju ett redan!

  Bytte operatör från Comviq till Telia för ett par veckor sedan. Jisses, det gör jag inte om.

  Jag tror problemet ligger i att det helt enkelt är piss-tråkigt att jobba på telesupporten, man blir sinnes-slö och trög och hatar till slut varje person som ringer.

 6. Jag mejlade till Tele2/Comviq och frågade om de kunde få bort mitt mobilnummer från Hitta.se och likande tjänster men fortfarande låta mitt nummer synas i nummerpresentatörer.

  – Javisst, skrev de tillbaka och inom några dagar mitt mobilnummer inte hittas.

  Ibland är de fantastiska. De där telefonbolaget.

 7. Det finns andra lockande länkar nu. Du får leta efter dem och låta bli och klicka även där.

  Testerna fortsätter…

Comments are closed.