The Fine Art of Droppa Namn

Hej.

Den här gången ska vi berätta hur du får fler träffar på din blogg eller annat du publicerar på internet genom så kallad name dropping. Det betyder att du ska droppa så många namn du bara kan. Det ger många läsare på din krönika på webben. Alla vill nämligen läsa det som skrivs om dem. Börja med några rikskändisar.

Magnus Uggla, Kungen, Darin, Lasse Berghagen, Mona Sahlin, Daniel Collert, Victoria, Carl-Philip, Madelaine, Fi-Tiina, Mona Sahlin, Carola Häggkvist, Gudrun Schyman, Bert Karlsson, Michael Storåkers, Stefan Holm, Bosse Ringholm,Olinda, Lasse Holm och Lena Philipsson.

Biffa upp med Zlatan.

Nu bör du få fler klick. Det kan tänkas att de mest kända fyllt sina behov av självbekräftelse på detta något basala plan. Gardera därför med lite halvkändisar som antagligen googlar mycket på sig själva.

Kjell-Henry Dahlström, Billy Butt, Orup, Gustav Fridolin, Gunde Svan, Charlotte Perrelli, Erik Zsiga, Jenny Ulving, Alexander Skarsgård, Carl-Fredrik Sammeli, Clas de Faire, Camilla Henemark, Dominika Peczynski, Adam Alsing, Anders Timell, Pernilla Wahlgren, Hanna Graaf, Tomas Brolin, Thomas di Leva, Tito Frez, Carolina Gynning, Daphne Leon, Fredrik Berlinger, Peter Siepen, Natacha Peyre och Harald Treutiger samt Horace Engdahl.

Hjälpte inte det? Då tar vi till det fåfänga mediefolket. Höjer oddset betydligt för att din krönika ska bli googlad och läst.

Göran Skytte, Lena K Samuelsson, Gunilla Herlitz, Charlotta Flinkenberg, Mats Hård, Alexandra Pascalidou, Christian Gerglis, Amelia Adamo, Johan Hakelius, Johan Ehrenberg, Johan van der Schoot, Johan Såthe, Lena Melin, Bosse Hedin, Kjell Häglund, Mats Edman, Ebba von Sydow, Bernt Hermele, Åsa Tillberg, Åsa Drakenberg, Åsa Moberg, Sakari Pitkänen, Thorbjörn Larsson, Anders Gerdin, Viggo Cavling, Jonna Bergh, Joachim Berner, Niklas Svensson, Malin Siwe, Per Gunne, Alex Scbulman, Filip & Fredrik, Pontus Enhörning, Pontus Schultz, Pontus Gårdinger och Anders Billing. Okej vi tar väl med Jan Scherman och Christer Mårdbrant också.

Inte bara folk som läser dina alster på nätet. Även sökrobotar tittar förbi. De används av omvärldsbevakarföretag som Agent 25 och Retriver. Lägg därför in några namn på företag och organisationer som kan tänkas utnyttja dessa tjänster.

Saab, Spendrups, Ogilvy, Pharmacia, Alkoholkommittén, Wedins, Svenska Akademin, Philip Morris, Skandia, Scan, Systembolaget och Arla.

Och spännande platser:

Hovet, Globen, Stureplan, Enskede IK, Knutby, Avenyn, Ullevi, Ullared, Utomhus, Kiruna, Spy Bar, Råsunda, Turning Torso, Hammarby, Djurgården, Liseberg, Kumla, Båstad, Drottningholm, Riksdagen och möjligen Öresundsbron.

Många företag är ängsliga med sina varumärken och håller koll på vad som skrivs om dem i minsta lilla blogg. Det ska vi utnyttja.

Nicorette, McDonalds, Treo, Toblerone, Coca-Cola, Pripps, MTV, Scholl, Spray, Färjestad, Ajax, Ariel, Anticimex, Undice, Unilever, Urguel, Losec, Loka, Lunarstorm, Skruf, Bindefeld, Bondelid, Lindeberg, AIK, Stimorol, Läkerol, Mix Megapol och Swe.

Sådär. Nu är det bara att vänta på att bli svald av Google och utspydd på någon blogg någonstans.

Funkar inte? Då behöver den sexas upp. Gör som Fredrik Virtanen, Belinda Olsson och andra framsynta skribenter och råa till det lite. Ökar chansen för att någon ska posta ditt brev på en e-post-lista eller starta en diskussion på Flashback.

Chock, analsex, kräks, jävla, miffo, silikon, porr, onanera, tuttar, rumpor, dildo, fethaja, braja, bajamaja och snorta.

Använd gärna denna krönika som mall, när du själv vill skapa lite buzz, som vi säger.

Nästa gång ska vi berätta om hur vi jobbar med bilder.

Hej då.


Mall? Ha, jag snodde Rolf van den Brinks krönika rakt av istället. Nu ska vi se hur lång tid det tar innan han upptäcker det. För nog är han en sån där som Googlar sig själv med jämna mellanrum. Det gör vi ju alla. Du med, och jag med. Men heter man Henke Larsson så är det inte helt enkelt att hitta det som verkligen handlar om *mig*. Rolf bör ha det betydligt lättare. Undrar vilket av alla kändisnamn eller andra sökord i den här krönikan han kombinerar ihop med sitt namn när han Googlar.

Rolf van den Brink + analsex?
Rolf van den Brink + miffo?
Rolf van den Brink + Lunarstorm?
Rolf van den Brink + Billy Butt?
Rolf van den Brink + Per Gunne?
Rolf van den Brink + Knutby?

Rolf, du kan väl skriva en kommentar när du hittat hit. Puss.

3 thoughts on “The Fine Art of Droppa Namn”

 1. Ha ha ha ha *kiknar* ha ha ha!

  Morgonenes asgarv!
  Heja Henrik! (även om du snodde den)
  :)

 2. Galning. Nu kommer man ju inte att kunna söka på nånting på nätet utan att hamna hos dig!

  Men asbra! :D

 3. Hahahaha!!! Fan vad roligt. Skulle vara kul med en kort sammanfattning någon gång, liknande Hannas, så att man får reda på vad folk oftast googlar på för att komma till dig… Förmodligen Rolf van den Brink + analsex.

Comments are closed.