Halvdag och hemmadag

Halv arbetsdag i dag. Men vädret var äckligt i morse så jag bestämde mig för att jobba hemmifrån. Det är skönt, men det finns en sak man missar och det är den snabba kontakten med resten av redaktionen. Men för en dag funkar det fint, speciellt en sån här halvdag. I övrigt kan jag göra precis allt hemma. Kommer numera åt alla system jag behöver och från och med den här veckan kan man även styra jobbtelefonen via webben. Det är smutt. Man kan tom. lyssna på de meddelanden som folk kanske lämnar när de hör att jag inte är på plats. Och nådd blir man ju via mail, msn, icq, telefon, mobil och brevduva.

Det här med att jobba var man vill och när man vill är något jag är en stor förespråkare av. Det är kanon att ha en arbetsgivare, chef och kollegor som har samma syn. Tänk att behöva använda stämpelklocka och tidsredovisa alla projekt i detalj, det är ju värsta 1900-tals-fasonerna. Att jag någon gång skulle ta ett jobb där jag måste ha fasta arbetstider och tidsrapportera, det är högst otroligt.