Nyheter från Apple

Det blev som många hade trott och hoppats på.

På onsdagskvällen (svensk tid) presenterade Apples VD Steve Jobs en rad nya produkter med en helt ny iPod som huvudnumret. Den nya iPoden ersätter den tidigare fullstora iPoden med färgskärm. Den nya iPoden klarar av att visa video och man kan nu köpa musikvideos, kortfilmer och tv-avsnitt (tex. Lost och Desperate housewives) direkt i nya iTunes 6 som också presenterades. Nya iPoden är 31% tunnare än föregångaren och har en skärm på hela 2,5″.


Förutom iPoden och iTunes så presenterades en ny iMac. iMacen har nu inbyggd kamera och kommer med en fjärrkontroll vid namn Front Row. Med fjärrkontrollen kan man nå sin musik, sina filmer (och videomaterial man köpt i iTunes) och sina bilder direkt från soffan. Macen är på god väg mot ett mediecenter. Nästa rimliga steg är att fjärrkontrollen kommer till lilla Mac mini också.

Så, vad ska prylbögen Henrik göra med all denna information? Jag ska i vilket fall inte genast beställa en ny iPod. Jag är verkligen supernöjd med min iPod nano, även om jag skulle vilja att den hade större minne, så jag sitter nöjd ett tag till. Det jag dock kommer beställa omedelbart är fjärrkontrollen. Om det visar sig att den funkar på min PowerMac vill säga.

Läs mer om alla nyheter på Sveriges bästa Mac-site, Macfeber!

 • Det blev en iPod med video!
 • iTunes 5 blev väldigt snabbt 6
 • Se Steve presentera dagens nyheter
 • Kan man använda fjärren på andra Macar?
 • iMac G5 generation 2 är här!
 • iTunes ger dig tips på ny musik
 • Hejdå eMac! (och den första svarta iPoden någonsin)
 • 11 thoughts on “Nyheter från Apple”

  1. “En blogg med nyheter och ett par e-postlistor var det som gällde och det är det fortfarande i Maj 2005.”

   Så säger Macpro om sig själva.

  2. Men en IR-fjärris? Känns inte det lite 1995? Blåtand, eller kanske WiFi hade varit roligare och framför allt mer användbart.

  3. Du hittar inga poster om som “Optimera XServe för webhosting” och “Att tänka på om du slutar använda NAT och brandväggen i OS X Server 10.4” hos Roger och du hittar inget poster som iPod-fodral hos Jocke.

  4. iPoden var ju snygg i alla fall men de nedladdningsbara avsnitten borde varit i högre upplösning! Det blev ju knappast “The year of HD” som Steve utnämnde detta år till.

   Jag hade förväntat mig en uppdatering av datorerna på Pro-sidan. Det var längesen nu!

  5. Macfeber är bäst.
   Är det någon som köpt den nya ipoden för jag funderar på att skaffa en tredje ipod gör min 15gb hårddisk är lite liten så jag undrar nu hur är bilden på ipoden när den visar video?

  Comments are closed.