Kär i en trailer

Jag älskar trailers. Om de är bra så kan de vara mycket bättre än filmen. De kan vara en liten minifilm som man bara älskar. Och så blir man besviken när man ser själva filmen för att den är så mycket sämre än trailern.

Inför premiären av Step into liquid för ett par år sedan så släpptes först en trailer som jag tyckte var helt fantastiskt bra. Den gjorde att jag blev otroligt sugen på att se filmen. Musiken, bilderna och speakern fick fram en känsla av spänning och mystik. Den trailern ersattes senare av en ganska värdelös trailer som inte alls gjorde mig speciellt sugen på filmen. När jag till slut fick tag på filmen på DVD så var den i klass med den andra trailern. Bra, men inte så där fantastisk som den första trailern lovade. Det var alltså en mycket bra trailer som gjorde det den skulle. Sålde filmen.

Här kan ni se den första trailern. Här kan ni se den andra trailern.

Viss skillnad, eller hur? Vilken tycker ni är bäst?

Nu har jag i alla fall gått och blivit kär i en trailer igen. Det är självklart Elisabethtown det handlar om.

Det finns fyra olika trailers att titta på. En vanlig, en teaser, en internetspecial och en som handlar om musiken i filmen. Mycket generöst alltså. I den sistnämnda får man se Cameron Crowe berätta om musiken och känslorna som han vill att låtarna ska förmedla. Min favorit är dock teasern.

Att underbara Kirsten Dunst är med gör knappast saken sämre. Hon en darling.

2 thoughts on “Kär i en trailer”

  1. Ha ha ha!
    SÅ otroligt FEL det kan bli! *fniss*
    Vi håller nämligen på att leta efter en BÅT trailer.
    Så när jag ser din rubrik blev jag rätt…konfunderad.
    HA! :)

Comments are closed.