Ännu en dator i familjen

I veckan fick jag en ny dator från min kära arbetsgivare. Det är en mycket fin PowerBook 15″ det handlar om.

Jag har ju redan en PowerBook 12″ som jag älskar så den här nya burken kommer mest att bli ett komplement. Det fina är att jag nu äntligen kan koppla upp mig mot jobbets nät med VPN och därmed jobba fullt ut med både mail och publiceringssystem. Expressens IT-avdelning har en syn på säkerhet in absurdum som jag verkligen inte delar.

Den har en väldigt stor skärm och det är härligt. Jämfört med min snart två år gamla 12″ så är den nya datorns skärm extremt ljusstark. Man blir lätt bländad om man sitter i mörkret och jobbar. Och man jobbar gärna i mörkret med den här datorn eftersom tangentbordet är så läckert upplyst. Det känner av om omgivningen är mörk och tänder då upp tangenterna automagiskt.

Här är en bild på två PowerBooks. En 12″ och en 15″.

Nu har jag tre Macar (fyra med den gamla iMacen jag har på vinden), tre iPods och två basstationer. Allt från kära Apple.

På onsdag kommer Steve Jobs att presentera något mycket spännande. Kanske blir det en ny iPod med videomöjligheter?