Google mot nya höjder

Nu står det klart att Google är världens högst värderade mediebolag, skriver Resumé. I går sprang Google förbi Time Warner på New York-börsen och värderas nu till 600 miljarder kronor. På mindre än sju år har alltså Google gått från ett studentprojekt på Stanford University till att vara världens högst värderade mediebolag. Helt galet, men sökmotor- och sökordsmarknaden är ju glödhet just nu. DN skev nyligen “Enligt Institutet för reklam- och mediestatistik, IRM, omsatte webbannonseringen 1,2 miljarder kronor i Sverige förra året. Av den var drygt fem procent sökmotorannonsering, alltså annonser som dyker upp bredvid sökresultaten på till exempel Google. I Västeuropa är andelen betydligt högre, runt 30 procent, och i USA nästan 40.”. Vi har alltså bara sett början på denna utveckling här i Sverige.