Krogen är en stinkande plats

Så här en helg efter rökförbudet så kan jag konstatera att det inte alls är enbart gott med det nya förbudet. I söndags besökte jag och vännerna tre olika krogar med varierande stinkfaktor.

Vi började på klassiska Pelikan för att äta lite klassisk mat (jag åt stekt fläsk med löksås och färsk potatis) och det luktade inget annat än stötvis med god mat. På Pelikan befann sig även Grynet och Neneh Cherry.

Nästa stopp blev downunder-baren Dancing Dingo och där trodde vi först att vi fått bordet precis intill toaletten eller möjligen ventilationsutblåset därifrån. Det luktade nämligen BAJS med ojämna mellanrum. Det var rätt läskigt att andas in dessa skitdofter då och då.

Kvällen avslutades på Bullwinkles där odören verkligen var extrem. Det stank av skit, fisar och oändlig svettdoft. Stanken var tidvis enorm. Visst, krogen var i det närmaste fullsatt men det var ändå en stor överraskning att det vi läst om i pressen verkligen skulle stämma så här väl. I Oslo har krogarna börjat med rökelse och olika sorters kemiska substanser i luften. Allt för att stävja stanken. Min förhoppning är att de företag som sysslar med luftrening får ett mycket snabbt uppsving så att man kan fortsätta gå på krogen utan att drabbas av den här förjävliga stanken.

Och det är väl också så att gästerna måste vänja sig av med att släppa rekordmökar när de är på krogen. Nu när röken inte finns kvar som ridå så måste man tänka på vilka sorters odörer man släpper ifrån sig. Och så kanske det inte skadar med en dusch innan man går ut på krogen. Tänk på det alla snuskmänniskor. Ren skjorta och ren kropp är en bra början. Fan, jag känner mig som värsta moraltanten/hem(s)kunskapsläraren nu men det är fan inte okej att bli drabbad av dessa stinkande odörer på krogen.

Jag lär återkomma med nya rapporter i ämnet.

Avslutningsvis lite iTunes- och iPod-statistik:

Weekly Artist Chart
Week prior to Jun 5, 2005, 13:00
1. Mylo (71)
2. the tough alliance (12)
2. Thievery Corporation (12)
4. Imogen Heap (9)
4. The Bravery (9)
6. Röyksopp (8)
7. Robyn (7)
8. Amy Diamond (5)
8. Maximilian Hecker (5)
10. Titiyo (4)
Powered by Audioscrobbler.

3 thoughts on “Krogen är en stinkande plats”

  1. Men vad är dte med din gästbok?? Gått i strejk? För övrigt måste du haft samma upplevelse som jag igår då – med fisar alltså.Fast jag satt i bilen. Med två barn…

  2. Apropå stanken:

    Anledningen är kanske inte den uteblivna rökningen i sig, utan att det har blivit ett byte av klientel på restauranger och barer… ;-)

  3. Snubblade in här via nån annan blog, mest för att din url var så snygg! ;) Kul att se en annan Henrik som göra najsa skivsamlingar för vännkretsen! :)

Comments are closed.