Guldbaggegalan

I kväll var det dags för den årliga Guldbaggegalan och Björn Kjellman var värd för tredje året. Jag tycker han funkar bra normalt sett men i år var det för många missar och för dåligt flyt. Men visst, det är ju många mil från den sämsta galan av alla, Fotbollsgalan. Den är så fruktansvärt pinsam på alla sätt. Alla andra galor blir bra i ljuset av Fotbollsgalan. Helt klart är också att SVT är riktiga råproffs på att producera galor. Så fort TV4 blandar sig i leken så börjar det strula både med teknik och manus.

Åter till kvällens gala. Det var synd att min personliga favorit Frida Hallgren inte fick pris för bästa kvinnliga huvudroll för sin insats i Så som i himmelen. Jag har ju inte sett filmen ännu så jag har henne som favorit av helt andra anledningar än hennes insats i just den filmen. Hon har gjort många fina insatser genom åren och jag gillar henne massor.

Kul att Ulf Brunnberg fick pris också. Han vann en Guldbagge för bästa manliga biroll för sin insats i Fyra nyanser av brunt. Jag kollade på halva filmen efter galan med kommentarsspåret påslaget. Det var mycket underhållande att höra delar av Killinggänget kommentera de olika scenerna. En DVDR väl värd att ladda ner alltså. Eller köpa för den delen om man är lagd åt det hållet.

Jag gillar verkligen svensk film men tyvärr ligger jag långt efter i dagsläget. Jag har varken sett Masjävlar eller Så som i himmelen. Däremot såg jag Fröken Sverige förra veckan. Den var helt OK även om jag har lite svårt för Alexandra Dahlström.

Det släpps ju så lite svensk film på piratmarknaden så antingen får jag släpa mig till någon biograf eller vänta på DVDn. Att gå på bio suger verkligen. Det är dyrt, bökigt, stökigt och ofta jävligt otrevligt.

Jag tror 2005 blir ett mycket bra filmår faktiskt. Speciellt för svensk film. Och då kan jag ju passa på att tipsa om en bra filmsida, film.nu.

One thought on “Guldbaggegalan”

Comments are closed.