Den tweeten kostade 2.400 kr – full story!

Polisen är aktiv på Twitter på en rad olika konton och vi har tidigare sett exempel på väldigt rådiga insatser efter larm. Jag hade ett jämförelsevis banalt problem, och bad om lite extra hastighetsövervakning i mitt närområde där många ofta kör för fort.

Söderortspolisen på kontot @OCSoderort var snabba på att svara och att hjälpa till med förmedling av önskemålet.

I morse satte jag mig i bilen och sa till Annika att det var bäst att ta det extra lugnt med tanke på min önskan på Twitter i går. Jag kör i sakta mak uppför Mälarhöjdsvägen men gasar på lite upp över krönet. Det var dumt, för på andra sidan stod polisen och mätte hastigheten. Jag åkte dit, med all rätt. Jag hade kört 42 km i timmen utanför en skola och det kostade mig 2.400 kr. Pinsamt, dumt och en bra läxa.

Vad ska man göra sen då? Tiga ihjäl det eller vara transparent och öppen? Jag valde naturligtvis det senare och många har hyllat det valet, vilket jag uppskattar. Många garvar så dom håller på att dö åt min dumhet, det bjuder jag på. Vill bara skicka med en enda grej till alla som läser detta: kör försiktigt! ;-)

Flera medier har kontaktat mig för en intervju. Jag har avböjt samtliga.

Här har ni hela konversationen:

18 thoughts on “Den tweeten kostade 2.400 kr – full story!”

  1. Nyligen var det en man i byn Bunkeflostrand utanför Malmö som lade upp en video för att visa kommunen hur det ser ut när alla bilskjutsföräldrar felparkerar på vägen utanför skolan.  När kommunen skickade dit p-vakterna på en räd så blev mannen lappad, för han var en av bilskjutsarna…

  2. Riktigt skön är du, det här gjorde min kväll! Kör försiktigt mannen, ha det!

  3. Finns det något konto man kan sätta in pengar på. Int ska du stå för boten när du bjöd på ett skratt. Öppna en stiftelse vettja! 

  4. Surt att åka dit på det sättet förstås – men oj vilken klassiker…!

    Håller med om Kiva, det är ett bra initiativ.

  5. Den här är underbar! Har pratat med alla jag träffat idag om denna bloggpost! Förstår att det svider, men det är ändå härligt att du bjuder på dig själv! Vad är det man säger? “Den som gräver en grop åt andra, faller ofta själv däri…!” Glad påsk i alla fall! 

  6. ett ännu bättre förslag är att du Henrik lägger upp exempelvis ett flattr-konto på din blogg, så kan folk som gillar inläggen eller bloggen överlag, skänka dig pengar genom en enkel knapptryckning :)

Comments are closed.