Jag slår ett slag för Dropbox!

090312-dropbox.pngNi som inte redan har upptäckt Dropbox har nu en chans att göra det extra förmånligt.

Dropbox är ett litet program som synkroniserar innehåll på din hårddisk med en server. Det gör att allt ditt innehåll är backupat och nåbart via en vanlig webbläsare. Om du installerar Dropbox på flera datorer (tex. hemdatorn och jobbdatorn) så har du samma innehåll på alla datorer. Så fort du ändrar på en dator så synkroniseras förändringen genast till alla andra datorer. Glöm det där med att maila viktiga dokument till dig själv eller att lägga dom på ett USB-minne som du släpar runt (och kan tappa bort = osäkert). Dropbox löser alla problem!

Men det räcker inte med detta, Dropbox kan mer! Man kan tex. vara flera användare som delar en specifik mapp i en Dropbox. Perfekt för arbetsgrupper eller vänner som vill dela filer snabbt och enkelt.

Vill du ha mer? Okej! Om du lägger bilder i en speciell mapp i din Dropbox så skapas ett snyggt album som du kan dela med vänner (även de som inte har Dropbox). Här är ett exempel.

090312-dropbox-box.pngNu till det extra förmånliga! Om ni registrerar er (gratis) via DEN HÄR LÄNKEN så får både ni och jag extra utrymme.

Normalt ingår 2 GB i gratiskontot och om man vill uppgradera till 50 GB så kan man göra det.

Vill ni se en screencast så kolla här. Vill ni läsa mer, kolla här.

11 thoughts on “Jag slår ett slag för Dropbox!”

  1. Jobbets feting filter a la Kina klassade det som ett P2P-program, dett sög lite kan man säga. Så det blir inte att jag använder det så mycket längre.

    Däremot så tycker jag att Evertnote är riktigt bra, finns även som iphone-app, liknande, fast mer för dokument.

    Annars håller jag med om att Dropbox är riktigt smidigt, väldigt “seamless” utan att man behöver nåt själv.

  2. Härligt Danny! Du löser ju alltid alla mina problem med bokföring och skit så det är skönt att kunna betala tillbaka :)

  3. Jepp, även om min arbetsgivare är lite mildare än Kina´s, så fick jag “personligt besök” från vår IT-avdelning som undrade vad jag höll på med. Men kul att jag kunnde hjälpa IT-avdelnngen med att testa deras övervakningsprogram….

    Tyvärr…. det verkade annars helt ok.

  4. Jag använder mig av Dropbox, och tycker det är rätt smidigt faktiskt. Framförallt är det skönt att man kan högerklicka på en fil, få en webblänk och skicka den till valfri person på nätet.

Comments are closed.