Ny familjemedlem: Ixus 85 IS

I min lilla familj av prylar så finns nu en ny medlem. Det är Ixus 85 IS som har införskaffats i första hand för att verka som videokamera.

Jag kollade på en rad olika mindre videokameror (för max 4.000 kr) men ingen kunde visa upp speciellt bra prestanda eller kvalitet. Kom då på att en digital kompaktkamera kanske kunde vara lösningen och efter lite research visade det sig att man fick klart bäst kvalitet till bäst pris genom att välja en sådan. Ixus 85 IS med ett 16 GB minneskort ger mig över 130 timmar film. Att man dessutom får en utmärkt stillbildskamera “på köpet” gör ju inget. Jag har haft många Ixusar genom åren och min nuvarande slit-och-släng-kamera är faktiskt en Ixus 40 som har samma mysiga miniformat som lätt får plats i fickan.

Flickr får man ladda upp max 90 sekunder video så där kommer jag att lägga små kortisar. Vad är tex. bästa sättet att dokumentera ett störtregn från ett fönster? Med en bild? Nej, jag tror en kort videosnutt är mer talande. Som den här:

Längre filmer hamnar som alltid på YouTube. Glöm nu INTE att klicka på länken “watch in high quality” under videoklippen på YouTube. Gör du inte detta så får du se en hårt komprimerad film som inte är speciellt kul. Tyvärr kan man inte välja att se filmer i högre kvalitet när de ligger embeddade på externa sidor så jag måste be er att titta på “Broöppning – Liljeholmsbron” via YouTube.