Nästa äventyr är bokat

Nu är det bokat! Om en vecka åker jag till Ukraina för en liten äventyrsresa över helgen. Äventyret består i att dricka billiga drinkar tillsammans med Wille och Roger, samt att åka på en liten tripp till Tjernobyl-området där vi ska besöka den övergivna staden Pripjat.

Pripjat ligger inne i den isolerade zonen som sträcker sig ca 30 kilometer runt Tjernobyls havererade reaktor. Staden byggdes samtidigt som kärnkraftverket och det bodde 50.000 invånare där 1986 när olyckan inträffade. Alla dessa invånare evakuerades på några dagar precis efter olyckan och i dag är staden helt övergiven. Tyvärr har mycket plundring förekommit och husen är i princip helt länsade på allt av värde.

Det finns många fina bildgallerier från Pripjat men jag tror det är svårt att förstå omfattningen av det hela innan man själv har varit där.

Den här bilden har jag fått låna av Oscar Mannbro som har 106 mycket fina bilder upplagda på den egna sidan pripyat.nu. Bilden är från den nöjespark i Pripjat som var helt nybyggd och skulle invigas den 1 maj 1986. Den blev aldrig invigd.

» Se fler bilder på pripyat.nu
» Läs mer om Pripjat på Wikipedia