Tvärljuger Schyffert?

Dagens Media snappade upp det Henrik Schyffert skrev i sin blogg (som jag kommenterade här) och det blev en artikel där journalisten Lars Johansson förnekar att det var så där det gick till. I kommentarerna till den artikeln säger VDn på PR-byrån att Schyffert “ljuger friskt om vad som sades i samtalet i fredags”. Schyffert kontrar i sin blogg.

Vad som är den egentliga sanningen vet jag inte, men det finns ju flera troliga förklaringar till det hela.

a) Schyffert tokljuger och gör det enbart med syftet att få uppmärksamhet för MTVs reklamfilmer. Smart och lyckat, ur kampanjperspektiv.

b) PR-byrån har verkligen sagt som Schyffert skriver men har inte haft någon deal med Expressen. I så fall har de väl tänkt sälja in det hela i efterhand när story, vinkel och intervju med Schyffert var kirrad.

c) Expressen har tackat och tagit emot PR-byråns upplägg men även gjort en journalistisk bedömning. Det är klart att en son story inte hoppas över i första taget. Felet här är att PR-byrån varit osmidiga som bara fan i kontakten med Schyffert.

Vad tror ni?