Get up, standup!

Höstsäsongens första standup blev en fin onsdag på Norra Brunn tillsammans med Annika, Don, Anders, Thompa och Ornerud. Först ut var Björn Gustafsson som i stort körde samma material som på Raw i april. Fortfarande bra och lovande. Komiker nummer två var André Wickström som vi under våren såg i Kanal 5s Sverige dansar & ler. André var den komiker som fick mitt toppbetyg på Big comedy i våras. Han håller fortfarande hög klass och har en skönt lugn stil.

Magnus Betnér

Kvällens headliner var Magnus Betnér som sin vana trogen levererade fantastiskt bra material som tyvärr inte gick hem hos hela publiken. När Magnus kör en allvarlig grej om “Stureplandprofilen” som ännu en gång friats från våldtäktsmisstankar så sitter några idioter i publiken och jublar och brölar vid helt fel tidpunkt. De har verkligen inte fattat ett skit. Enormt stor cred till Magnus som kan ta upp ämnen som detta utan att trilla av den rätt slaka linan han balanserar på. Magnus är en av de främsta ståuppare vi har i det här landet, det är helt klart. Alltid lika vass och alltid bra genomfört (det tyckte han inte själv, dock). En bra bonus i går var att scenen var så liten att han nästan tvingades stå still. Annars brukar han ju vandra runt på scenen som en jävla långdistanslöpare.

Så, en fin kväll med fina vänner, fin flickvän och fina komiker. Fint!

Förresten, Henrik Schyffert blev ju utsedd till årets manlige ståuppare. Här kan ni se hans tacktal som är sjukt kul. En mycket värdig pristagare!