En skärgårdshelg

Efter min Ölandsresa lockade en helg i skärgården. Sagt och gjort, vi spontanbokade boende på två olika ställen och drog iväg.

Vi åkte först till Mörkö och bodde i en liten stuga på Skansholmen och sen till Ornö och bodde i Kyrkviken på Kyrkvikens B&B.

Skansholmen har en mycket bra skärgårdskrog som vi testade. Maten var helt utsökt. Servicen var bra men inte perfekt som man kan önska på en finkrog.

På Ornö fanns det också en krog som var klart sämre och hade service som en kass pizzeria. Okunnig och ointresserad sommarjobbande personal som inte kunde berätta ett skit om maten de hade på menyn. Frågade man så läste de innantill i menyn. Vår bordsgranne fick hjälpa servitrisen att öppna det röda vinet. Hon visste inte hur man använde en riktig vinöppnare. Trist. Maten var dock okej.

Boendet på Skansholmen var mycket spartanskt, men också mycket billigt. Helt OK om man inte har högre krav en ett par sängar och tak över huvudet.

Boendet på Ornö var mycket bra. Erland som driver Kyrkvikens B&B var mycket vänlig och fixade allt till sina gästers belåtenhet. Man kunde låna roddbåtar för att ro över viken till krogen och man kunde använda den vedeldade bastun om man ville. På morgonen serverades man fin frukost på bryggan. Jag kan verkligen rekommendera ett besök hos Erland på Ornö.

» Här finns lite bilder från skärgårdshelgen