Användarna tog kontrollen över Digg.com

Det här gillar jag!

När Digg började censurera innehållet som användarna la in på sajten så gjorde användarna revolt och tog därmed kontrollen över sajten. Det fick Digg att byta fot och köra på den linje som användarna så tydligt visade att de ville gå. Stor respekt för det, även om det kan sluta med att Digg måste läggas ner.

Läs först nedanstående inlägg från bloggen Webbsnack och läs sedan i Diggs blogg här och här.

Det sprids en kod och Digg diggar det inte

En kod som kan användas för att knäcka HD-DVD filmer sprids nu som en löpeld på nätet. Men enligt lagen Digital Millennium Copyright Act (DMCA) får koden inte publiceras.

För att undvika att bli stämda har bland annat Blogger och WordPress börjat stänga ner bloggar som publicerat koden. Sajten Digg har just nu stora bekymmer. Det dyker hela tiden upp nya “nyheter” som publicerar koden. Digg jobbar för högtryck för att plocka bort informationen och stänga ner konton.

En av de borttagna “nyheterna” hade inom några minuter 15 490 röster och blev därmed den tredje mest diggade nyheten någonsin. Den hade förmodligen blivit störst om inte Digg hade plockat bort den.

Nu har användarna på Digg börjat publicera koden som kommentarer i andra toppnyheter. Det skall bli intressant att se hur detta slutar…