Henrik Schyffert är ett geni

I går kväll hängde jag med Zandra Telia SurfPort Awards där priser för årets bästa mobila tjänster skulle delas ut. Förväntningarna var inte speciellt höga då branschgalor oftast blir stiffa och trista ända fram till folk blivit lite fulla. Om de nu vågar bli lite fulla vill säga. I går blev folk det och jag tror faktiskt att det var Henrik Shyfferts förtjänst. Han var nämligen inhyrd som konferencier och gjorde en helt fantastisk insats. Mer om den senare.

Upplägget för kvällen var att man skulle komma till Hagamagasinet två timmar innan själva galan för att delta i något som Telia kallade för Content Seminar. Det var alltså en paneldebatt med lite mobiltyckare och en liten minimässa där en del leverantörer ställde ut i små montrar. Man bjöds på kall öl och en otroligt god kycklingwrap. Jag åt två och skulle gärna ha tagit med mig en kasse wraps hem och haft i kylen. Så goda var dom.

Paneldebatten var ganska intressant och i panelen satt den legendariska mannen Östen Mäkitalo. Östen kallas ofta för mobiltelefonins fader eftersom han varit med om att utveckla bland annat GSM, HDTV, MBS (system för personsökare), NICAM (digitalt stereoljudsystem för tv), NMT (mobilsystemet innan GSM) och RDS. Östen är nästan 100 år nu (fyller 70 nästa år) och har tufft grått hår som står rakt upp.

Efter paneldebatten flyttades alla gäster in i nästa lokal där Henrik Schyffert alltså tog över och agerade konferencier. Både paneldebatten och prisutdelningen skedde uteslutande på engelska då de nominerade var från både Sverige, Norge, Danmark, Finland och de baltiska länderna. Schyffert var, till skillnad från paneldeltagarna, otroligt duktig och snabbsnackad även på engelska. Han började med att förklara för de utländska gästerna att vi svenskar inte alls är så stiffa som vi verkar. Det tar bara ett litet tag innan vi blir fulla och sen släpper alla loss. Han lyckades mycket väl med uppgiften att få folk att slappna av och ha roligt. Det var rätt mycket fräcka skämt och drivande med pristagarna, men alltid på en nivå som var perfekt avvägd för den här publiken.

Expressen var tyvärr inte nominerad i någon av klasserna, men balterna tog hem det mesta kändes det som.

» Här är mina bilder från festen
» Josefine skriver om den roliga studiomannen
» Zandra har fler bilder från festen