Att göra något viktigt i världen

Måste förresten berätta om min vän Martina, numera Doktor Martina, som jobbat i 4 år med sina internationella ekonomistudier och som i fredags försvarade sin uppsats och blev doktor.

Jag kunde tyvärr inte närvara vid disputationen men under festen på kvällen så var det flera talare som verkligen fick mig att fatta vad Martina gjort under dessa fyra år. Visst, hon har flera gånger berättat det för mig men det var först nu när andra berättade det som jag fattade vilken enorm insats hon har gjort för folket i speciellt Uganda. Som talarna berättade så skriver de flesta som doktorerar i ekonomi sina uppsatser bakom ett skrivbord. Det har inte Martina gjort, nej hon har varit på plats i Uganda massor av gånger och sett verkligheten och jobbat på plats. Nu kan inte jag återge alla detaljer men när dessa talare höll sina tal blev jag så enormt glad och stolt över att känna en människa som går utanför konventionerna och faktiskt gör något viktigt här i världen.

Stort grattis Martina och lycka till i Italien!