Speedway på Gubbis

Den här veckan har jag semester i Stockholm och gör bara sånt som staden har att erbjuda. Sånt som jag kanske inte haft tid eller möjlighet att göra tidigare.

I kväll var jag för första gångan på Gubbängens IP, Gubbis, och kollade på Bajen Speedway när de tog sig VMS Elit i Elitserien i speedway.

Gubbis var verkligen en mycket trevlig upplevelse. Folk satt i grässlänterna i solen och hade det skönt. Viss otillåten medhavd dryck dracks i smyg på de flesta håll och stämningen var fin. När första heatet startade kände jag en enorm kick. Fick gåshud när förarna drog förbi min plats på bortre rakan i full fart med vrålande motorer. Sen kom lukten. Den klassiska speedwaylukten bestående av metanol och kolstybb som far i luften. Härligt! Självklart förde jag noggrannt in alla resultat i mitt program, precis som man ska göra för att få rätt feeling.

Jag har verkligen saknat att gå på speedway och detta lär inte vara sista gången jag besöker Gubbis och ser Bajen. När jag bodde i Eskilstuna gick jag visserligen inte så ofta och kollade på Smederna, men när det väl hände så gillade jag det. Speedway är en fin och klassisk sport som faktiskt är landets tredje största arenasport efter fotboll och ishockey.

Resultatet? Bajen spöade serieledarna VMS Elit med 53-43 och ligger nu nia i tabellen. Näst sist tyvärr, men bara en poäng efter Smederna och två efter Rospiggarna och Indianerna.

» Här är lite bilder från kvällen. De blev tyvärr lite gryniga.