Tysk midsommar

Det blev inte så tokigt alls att fira midsommar här i Tyskland. Efter en hård arbetsdag samlades hela gänget i hotellbaren och redan där blev det midsommarstämning. Ett par sköna killar hade dukat upp med svenskt knäckebröd och svensk sill och bjöd mer än gärna de av oss som ville smaka.

Senare blev det allsång och svenska snapsvisor (med snapsar på Absolut). Jag hade med mig en hög klassiska midsommar-mittuppslag ur Expressen. Ni vet de där man ska ha under tallriken vid midsommarlunchen. En del av sångerna hade i år fått ny fotbollsrelaterad text och några tyska fanns även med. Hela baren hakade på och sjöng, både svanskar och tyskar.

Vidare ut till en restaurang för mat och mer sång. På vägen hem från detta blev det rejält party och allsång ute på gatorna. Svenskar mot tyskar.

Avslutningsvis en vända i hotellbaren för snack med bland annat trevliga amerikanare.