Det ständiga problemet med utrymme

Det spelar ingen roll hur många hyllor man har, de blir i alla fall fulla direkt. Det är precis samma problem som med hårddiskutrymme. Finns det en gnutta plats så ska den fyllas, det spelar ingen roll om man bor i en etta eller på ett slott.

I dag fick jag nog och gjorde en utrensing i hyllorna hemma. Tråkiga CD- och DVD-skivor fick hamna inne i hyllan, bakom främre raden där roliga skivor får stå. Helst skulle jag vilja mp3a alla musikskivor, men jag har inte orkat (plus att jag har brist på digitalt utrymme).

Platsbitar är ganska tråkigt att spara på. Böcker är däremot kul, mycket kul.

Jag har rätt mycket böcker eftersom jag dels är alldeles för lättflörtad när jag ser en stor tjock och fin bok ligga där på bokdisken och dels för att jag får en del böcker på jobbet (rec. exemplar som delas ut då och då). Dagens hyll-rensning drabbade därför även böckerna. En del lästa och en del som jag inte kommer läsa hamnade i en stor papperskasse och dessa tänker jag frigöra via Bookcrossing under våren.

Varför denna rensning då? Jo, dagens tre kap fick absolut inte plats någonstans.

Här är kapen:

Banksy – Wall and piece
Underbar bok på över 200 sidor som är fylld med gatukonstnären Banksys olika verk.

Banksy är en av mina idoler när det gäller gatukonst.

http://www.banksy.co.uk/

Tristan Manco – Street logos
Fin bok med massor av stenciler, logos, ikoner och annat kul.

Stockholm verkar vara rätt väl representerat vid en snabb bläddring. Extra kul alltså. Vem har inte sett de fina rådjurshuvudena runt om i stan?

http://www.streetlogos.com/

Sten Berglind – Raggare
Vilka var de? Varifrån kom de? Vad ville de? Här är svaret, en bok i 200 knutar om vad som verkligen hände när raggarna slog ner i den svenska 50-talsidyllen och tog över både gator, torg och festplatser. Möt kungarna i Road Devils, Car Angels och Teddy Boys, läs om bilarna, brudarna och bråken, om panikslagna myndigheter, pressens märkliga dubbelspel och om…

Expressen-veteranen Sten Berglind har alltid en story att berätta. Oftast om Elvis eller någon bil. Ska bli kul att läsa den här boken för Stene berättar med ett härligt språk om sina äventyr och minnen. 1973 träffade han Elvis i Las Vegas. Wow!

http://www.maxstrom.se/