The Mexicos – What is love

Kul version av Haddaways gamla Euro-dänga.

The Mexicos – What is love


Häromdagen när jag kom hem från en grå dag blommade det hela upp så snart jag öppnade dörren. Jag hade fått en present från Maja Tonteri Tollgren som ligger bakom Dig Your Own Grave. Innanför tunt blomsterpapper, som jag hoppas hon fått tillsammans med en bukett liljor eller någonting annat fint hon borde få, gömdes 12 tagningar av storverket ‘What is Love’.

My Enemy parar Jesus and Mary Chains glittrande svartmod med sin egen och Haddaways briljans men just nu lämnar ändå The Mexicos starkast avtryck. I och med detta lite glitchiga örhänge framstår de inte som en lätt konturlös poporkester längre utan istället som någonting alldeles underbart. De har förstått att Haddaway inte borde hamna i hellvettet (vilket en kille jag träffat hävdar) utan istället på ett TGV tåg på väg mot Eurohimlen.

(Även om ni inte tycker om What is love är det värt de få kronorna skivan kostar bara för att få Liina Nilssons jättefina omslag, som ni tex kan lägga kärleksbrev eller tågbiljetter till Paris i, under tiden ni lyssnar på skivan.)