En underbar skiddag

Första skiddagen blev mycket lyckad. Vi började dagen med att knappt få upp bilarna för den långa backen eftersom det under natten kommit nästan 10 centimeter nysnö. Den utlovade orkanen märkte vi inget av dessbättre, den måste ha missat Årefjällen med ganska god marginal. Efter lite meckande kom vi till sist upp med båda bilarna och kunde åka den lilla biten ner till Duveds skidområde. Där hyrde de flesta skidor och sen begav vi oss upp i Duveds nya linbana. Vädret var lite mulet och en skaplig vind. solen såg vi skymta och över Åre verkade det vara molnfritt. De hade inte pistat backarna efter snöfallet så det var mycket skön åkning i den lösa snön. Lars som inte åkt skidor på 15 år blev förvånad över hur bra kunskapen satt i ryggmärgen och Zandra som inte åkt mycket alls tog sig utan större problem ner för hela den långa röda backen. Imponerande!

Det blev ett gäng sköna åk innan vi tog en kall god Hof i Hamrestugan och sen lite snabbmat i linbanans gamla dalstation. Efter maten blev det ännu fler åk och solen tittade fram och förgyllde dagen. Otroligt vackert,

Alex lagade mycket god middag och nu är det Petra som håller i kvällens quiz (om Kroatien). Snart ska vi spela När & fjärran.