iPod + iPod photo = sant!


Apple tillgännagav i dag att de två olika modellerna iPod och iPod photo slås samman. Alltså får alla fullstora iPods färgskärm. Härligt måste jag säga, jag som haft en iPod photo sedan dag ett. Det är en fantastiskt bra skärm man får.

Den eviga frågan som många ställt sig är när iPod kommer med video-features. Jag tror det dröjer ett bra tag. Främst för att det inte finns så mycket lagligt material att använda i en iPod video. Att filmbolagen skulle gå samma väg som skivbolagen har gjort med iTunes Music Store, tror jag är högst otroligt. Tyvärr.

Detta var inte den enda Apple-nyheten i dag. iTunes 4.9 släpptes också och det innebär att det omtalade stödet för podcasts/podsändningar nu är på plats. Man kan alltså teoretiskt kasta ut iPodder (som jag kör med) och låta iTunes sköta allt som har med podcasts att göra. Jag är inte helt nöjd med hur iTunes hanterar podcasts men det är nog mest en omställningsfas.