Om Henrik

Jag är född och uppvuxen i Eskilstuna men lämnade staden i februari 1997 för att börja min yrkeskarriär i Stockholm. Jag hamnade i webbranschen som just då började spira. Först en kort vända på bokförlaget Bonnier DataMedia och därefter som kodknackare på Kinneviks webbyrå Intact. Jag fortsatte till en del andra webbyråer och konsultföretag men hamnade 2000 på Expressen där jag jobbade med affärsutveckling av den digitala affären. I mars 2012 bytte jag bransch och jobb för att börja på Scandic hotels som Site manager (ansvarig för den svenska sajten). I december 2014 började jag på SEB Digital Banking som affärsansvarig. Jag jobbar främst med utveckling av SEBs appar.

1995 startade jag en högst inofficiell hemsida tillägnad rockbandet Kent som liksom jag kom från Eskilstuna. Ett par år senare bad bandet mig att ta över den officiella hemsidan och sedan dess driver jag kent.nu.

Förlovning på GrönlandI september 2008 förlovade jag mig på Grönland och i maj 2009 bytte jag efternamn från Larsson till Ismarker för att den 13 juni 2009 gifta mig med Annika ombord på en båt på Mälaren till tonerna av vår favoritlåt Utan dina andetag som framfördes akustiskt av Jocke Berg. Den 18 mars 2010 föddes vår första son, Olle, och drygt två år senare (17 juni 2012) föddes vår andra son, Bosse, och ytterligare några år senare (16 december 2015) föddes vår dotter Cleo.

Jag har ett stort musikintresse och lyssnar på i stort sett all slags musik. Till favoriterna hör naturligtvis Kent.

Jag gillar att fotografera och har alltid minst en kamera med mig. Bilderna hamnar oftast på en av mina absoluta favoritsajter, Flickr.

Musik och foto i all ära, men mitt största intresse är nog ändå internet och vad man kan göra där. Jag älskar att vara en del av revolutionen som pågår. Då och då startar jag nya sajter och bloggar eller annat kul. Jag är väldigt webbifierad och spenderar merparten av min vakna tid på just webben. Nedan finns en lista med länkar till några av de ställen jag är aktiv på.

Här finns jag på webben

Facebook
Flickr
Last.fm
LinkedIn
Twitter
Vimeo
YouTube

Här bor jag

Sedan december 2014 bor jag och familjen i ett gammalt pensionat i skärgården. Vi flyttade från stan till en liten skärgårdsby som heter Spillersboda. Den ligger utanför Norrtälje.

160620-spillan
Vårt hus i Spillersboda.

Här har jag bott

När jag flyttade till Stockholm i början av 1997 så flyttade jag in i ett litet hus med fyra lägenheter på Tallkrogsvägen vid Skogskyrkogården. Därefter flyttade jag till Bergsundsgatan vid Hornstull. Där bodde jag i en liten etta med rivningskontrakt. När jag blev uppsagd därifrån så var det dags att köpa en egen lägenhet tyckte jag. Det gjorde att jag hamnade i Skärmarbrink.

Mellan oktober 1999 och november 2007 bodde jag vid Skärmarbrink nära Globen. De första fyra åren bodde jag i huset i förgrunden av bilden, Blåsutvägen 7, och från oktober 2003 bodde jag i huset bakom, Blåsutvägen 5.


På Blåsutvägen 7 (huset närmast) bodde jag i lägenheten med balkongen näst längst ner till höger.
På Blåsutvägen 5 bodde jag i hörnlägenheten högst upp med fönstret hitåt och balkongen mot gatan.

Mellan den 16 november 2007 och 28 november 2009 bodde jag och Annika på Östgötagatan 32. Där renoverade vi ett kök.


Östgötagatan går in till vänster på bilden. Vi bodde i det gula huset.

Den 28 november 2009 flyttade vi in i en villa i Mälarhöjden, efter en månads intensiv renovering. Renoveringen pågick därefter invändigt ett antal månader. Under hösten 2011 inledde vi fas två och lade om taket, bytte fasad, grävde ut källaren och byggde ett helt nytt kök och en stor fin entrétrapp. Under sommaren 2012 började vi med trädgården genom att bygga en ny mur och fylla upp och så gräs på flera ytor. Läs mer om huset på Ismarker.se.

Här är bilderna på huset vi köpt
Huset före renoveringen

Huset i vintersol
Huset efter renoveringen

Jag roade mig med att markera alla de 12 ställen jag har bott på i livet: