Årets bästa låtar 2009

2009 har varit ett riktigt bra musikår med massor av ny och spännande musik. Jag har satt ihop en topp 30-lista med de låtar som jag tycker har varit absolut bäst under 2009. En regel som jag satte upp gör gällande att samma artist inte får ha mer än en låt på listan. Ett par låtar hamnade utanför listan men förtjänar ändå att nämnas, jag kallar dom för bubblare. Extra kul tycker jag det är att en dryg handfull av dessa artister är helt nya för mig. Innan 2009 hade jag aldrig hört talas om Invasionen, Owl city, Donkeyboy, Andreas Grega, Julian Casablancas, Empire of the sun och Milow.

Den här topp 30-listan kommer att ligga till grund för en sammanlagd årslista som Jonas Nordström sammanställer på Topp30.se.

Båda listorna finns på Spotify:
Årets låt 2009 – topp 30
Årets låt 2009 – bubblare

[TABLE=2]

[TABLE=4]

7 thoughts on “Årets bästa låtar 2009”

  1. Bra lista. Men fail att Kids inte är från 2009, eller är det jag som är ute & cyklar?

  2. Anneli och Magnus: “låtar som jag tycker har varit absolut bäst under 2009” betyder just det, och inte att det absolut måste vara utgivna 2009.

  3. Trevlig lista. Jag kämpar med att komma någon vart med min årsbästalista, blev ju ingen för 2008 och det ser mörkt ut även för 2009. Någon låt skulle jag definitivt ha med, andra absolut inte. Jag gillar Promoe men hatar Svennebanan.

    Julian Casablancas har du ju hört och hört talas om (men kanske inte till namn) i form av sångare i The Strokes. Förra året var väl första gången han gjorde något solo.

Comments are closed.