Mina favorit-appar i iPhonen

Nu när fler och fler skaffar sin första iPhone så kommer frågorna på löpande band till oss som har haft iPhone ett tag. Jag är nu inne på min tredje iPhone sedan jag skaffade en 3GS från Italien i början av juli. Jag behöver nog inte tala om hur underbar jag tycker att iPhonen är men jag svarar hemskt gärna på alla typer av frågor från vänner, bekanta och bloggläsare.

En av de första frågorna som folk ställer är “vilka appar är bra?”. Ja, det finns ju så enormt många appar att välja mellan (över 65.000 stycken) men jag tänkte här lista en hel del av de jag använder.

Tweetie
tweetie.pngFörst ut är den app jag nog använder mest av alla. Tweetie är en klient för Twitter och även om den saknar en del features (autocompletion av användarnamn, grupper osv.) så är den den bästa klient jag testat. Snygg som attan är den också. Finns även som Mac-app.
Hemsida | iTunes Store (22 kr)

Facebook
facebook.pngNär den kom var det en riktigt bra app men jag tycker inte alls att den motsvarar kraven nu för tiden. Trots det så använder jag den då och då. Hoppas på en uppdatering inom kort.
Hemsida | iTunes Store (gratis)

Geocaching
geocaching.pngJag har ju som ni kanske läst börjat ägna mig åt denna sport. Med den här appen blir iPhonen ett perfekt verktyg för att hitta och logga geocachar. Suger tyvärr ut batteriet ganska snabbt eftersom GPSen används flitigt.
Hemsida | iTunes Store (75 kr)

Mobile Fotos
mobile-fotos.pngDet finns en hel rad appar för att ladda upp bilder och video till Flickr. Detta tycker jag är en av de bättre. Har en mängd funktioner.
Hemsida | iTunes Store (22 kr)

Navigon
navigon.pngI och med iPhoneOS-versionen 3.0 som kom ut för ett tag sedan så öppnades dörren för riktiga navigeringsappar. Navigon har flera olika versioner för tex. norden och europa. Jag köpte norden-versionen till ett introduktionspris på ca 460 spänn. Nu är den tyvärr dyrare men om du inte har en GPS i bilen och vill ha det så är detta ett mycket bra alternativ. Jag skaffade en hållare från Griffin och en strömkabel till cigguttaget för att få en riktigt bra upplevelse. Funkade urbra!
Hemsida | iTunes Store (659 kr)

Nike + iPod / RunKeeper
För oss som försöker löpträna regelbundet finns det flera olika appar att välja mellan. Gemensamt för alla är att de loggar data om din löprunda samt samlar all data på en sajt så att du kan se hur din träning utvecklas.

nike.pngInbyggd i telefonen (bara iPhone 3GS) finns Nike + iPod som kräver att du har en liten sändare i skon (kostar 19 dollar). Jag har inte testat denna app ännu men när jag använde Nike + iPod i min iPod nano så funkade det bra.

runkeeper.pngRunKeeper är en annan app som gör ungefär samma sak och som jag tycker funkar bra. RunKeeper har en bra sajt som inte bara låter dig se din löprunda på en karta. Du kan även redigera löprundan om RunKeeper loggat fel på något sätt. RunKeeper finns i två versioner.
Hemsida | iTunes Store (RunKeeper free – gratis)
Hemsida | iTunes Store (RunKeeper pro – 75 kr)

GPSed
gpsed.pngÄnnu en app för att logga din förflyttning på en karta. Speciellt med denna app är att man kan få loggningen att ske i realtid så att folk kan följa via webben exakt var du är. Kanske inte bäst lämpad för löpning utan mer för bilresor eller promenader.
Hemsida | iTunes Store (7 kr)

Flight Control
flightcontrol.pngFantastiskt kul och beroendeframkallande spel som går ut på att du ska landa flygplan på en flygplats. Du är flygledare och måste se till så att alla plan får landa och att inga olyckor sker. Nytt i senaste versionen är att man kan spela multiplayer over the air. Dvs. man spelar med en kompis, men på varsin iPhone.
Hemsida | iTunes Store (7 kr)

SmackTalk!
smacktalk.pngUnderhållande app som garanterat får dig att gapskratta. Säg något så upprepar det lilla marsvinet det du sa med skojsig röst. Välj mellan flera olika djur. Denna app funkar utmärkt på barn.
Hemsida | iTunes Store (7 kr)

Nu orkar jag inte tipsa om fler appar, men jag lägger in skärmdumpar från min iPhone så att ni själva kan botanisera bland de appar jag har.

Förresten, vill du veta hur man kör en skärmdump? Tryck in power- och home-knapparna samtidigt en kort stund. Dumpen sparas i kamerarullen.

Frågor eller egna tips? Lämna en kommentar!

IMG_0336.PNG
IMG_0337.PNG
IMG_0338.PNG
IMG_0339.PNG
IMG_0340b.png
IMG_0341.PNG
IMG_0342.PNG

One thought on “Mina favorit-appar i iPhonen”

Comments are closed.