Nu är jag fri

I dag kom brevet som berättade att jag inte är medlem i Svenska kyrkan längre. Jag är fri. Jag mister visserligen rätten till kyrkans tjänster såsom konfirmation, vigsel och begravningsgudstjänst men är väldigt nöjd ändå.

Svenska kyrkan ska ha tack för de här drygt 34 åren, men jag tyckte att det fick räcka nu. Det som avgjorde saken för min del var när jag besökte ett dop senast och prästen högtidligt läste upp trosbekännelsen som vi alla förväntades läsa med i. Där och då kände jag att nej, detta är inte något jag kan bekänna mig till.

Jag har aldrig varit en aktiv kristen, men jag är konfirmerad.

Vill du också lämna Svenska kyrkan? Fyll i formuläret på Ut ur kyrkan.se

2 thoughts on “Nu är jag fri”

  1. Drog mig också ur förra året. Också konfirmerad. Vansinne att vara med (och dessutom betala för) något man inte är.. med på.

  2. Mmm… ska göra samma grej senare, men fästmön vill gifta sig i kyrkan. Inget val tills vidare med andra ord :)

Comments are closed.