Unga entreprenörer tar över på nätet

De senaste åren har det poppat upp en mängd unga entreprenörer som har internet som sin arena. De bygger sajter och applikationer, bedriver e-handel och köper och säljer domäner. De bygger innovativa tjänster för att sedan sälja vidare till någon som driver vidare och utvecklar. De är framtidens entreprenörer, redan i dag!

Ja, så ser det ut på nätet i dag. Några av de mest innovativa och kreativa entreprenörerna är mellan 20 och 30 år. Om ett par år är de nog en stor maktfaktor om utvecklingen fortsätter (och det kommer den garanterat att göra).

En av dessa entreprenörer heter Ted Valentin och han fick mycket uppmärksamhet i media när han sålde sin sajt Tidningsbutiken.se för 10-15 miljoner förra sommaren efter tre års jobb. Sedan dess har han i rask takt lanserat en rad sajter som alla bygger på kartor (tex. Cafékartan, Wifikartan och Sushikartan).

Ted är uppenbarligen en inspirationskälla för många. En av dom mailade Ted för att få lite råd. Ted valde att svara med ett blogginlägg som jag tycker var lysande. Läs gärna det och missa inte kommentarerna till inlägget.