Kan en vampyrfilm vara bra?

För någon vecka sedan skrev min kompis Roger i ett mail: “Alla snackar om True Blood. Måste kolla.” och jag svarade “Nej för helvete. En massa vampyrskit bara.”. Vampyrer har aldrig lockat mig som ni kanske förstår.

Frågan var då om den kommande svenska filmen “Låt den rätte komma in” kunde vara bra. Den handlar ju om en vampyr. Jag har inte läst John Ajvide Lindqvists bok som filmen bygger på, men jag vet att många tycker att den är enormt bra. Även sådana som normalt sett inte diggar “vampyrskiten”.

Nu vet jag att “Låt den rätte komma in” är bra. Riktigt bra! Efter att ha sett filmen på gårdagens galapremiär så tänkte jag att om jag någonsin ska gilla en vampyrfilm så måste den göras så här. Trovärdig. I en helt vanlig svensk miljö där det mesta är precis som i verkligheten så finns en liten 12-årig tjej som är vampyr. Känns ju sjukt att skriva det nu, men det var trovärdigt. Filmen är dessutom otroligt snygg och miljöerna är mycket naturtrogna den tid de ska föreställa. Den här vampyrgrejen är egentligen bara en absurd krydda i en film som säkert skulle kunna klara sig bra ändå så rynka inte på näsan bara för att du inte gillar vampyrer.

Jag kan bara rekommendera filmen och delar ut 4 av 5 i betyg.

Se trailern här:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=lJuxX3uuW1g

4 thoughts on “Kan en vampyrfilm vara bra?”

  1. kommer jag inte gilla den här filmen nu då, käre film-opposite-vän? va? Som jag har sett fram emot den här som satan!

    Kul att du äntligen hittat in i den härliga vampyrvrån, om dock bara för en film!

  2. Jag måste bara se “Låt den rätte komma in”. Boken är magiskt bra.

    True Blood är ok men inte så mycket mer tyvärr.

  3. Alex, jag tror detta är ett undantag från vår regel och att du kommer att gilla filmen.

Comments are closed.