Nöjesjournalistiken revisited

Minns ni på den gamla goda tiden när kvällstidningarnas fredagsbilagor var fyllda med musik och film? Det här var tyvärr något som snabbt försvann när skvaller, mode och trams fick fäste i fredagsbilagorna. Under de senaste åren har den samlade musik- och filmjournalistiken i dessa bilagor fyllt 1-3 sidor per vecka. Max. Väldigt trist för oss som värderar musik och film högre än skvaller och trams.

Nu har dock Expressen insett att musik, film och krog måste få sitt rättmätiga utrymme. Sedan en tid finns varje fredag sidorna NÖJE XL efter de vanliga nöjessidorna i huvudtidningen. På ett uppslag vardera får dessa tre ämnen bre ut sig. Mycket trevligt tycker jag.

Nu finns det alltså återigen en anledning att köpa Expressen på fredagar, men jag kommer fortsätta att skippa fredagsbilagan.

One thought on “Nöjesjournalistiken revisited”

  1. Synd bara att resten av tidningen är skräp. Men om det landar på Expressen.se kanske jag skulle våga mig på ett besök där.

Comments are closed.