Hemmapremiären avklarad

Speedway - Bajen vs. LejonenI går kväll var det äntligen dags för säsongspremiär på Gubbängen i speedwayens elitserie. Bajen tog emot nykomlingen Lejonen i andra serieomgången. I första omgången spöade Bajen Piraterna på bortaplan.

Tre nyheter den här säsongen:

1) Ny för säsongen i Lejonen är förre Bajenföraren och regerande världsmästaren Nicki Pedersen som gick på en riktig mina i sjunde heatet där Bajens Tomasz Gapinski och Joonas Kylmäkorpi ordnade en redig femetta.

2) Nytt för säsongen är också att jag numera är stolt medlem i Hammarby Speedway och ägare av ett säsongskort. Det kommer att bli en fin säsong det här.

3) Den tredje nyheten för säsongen är att Canal+ sänder en match direkt varje tisdag klockan 19. Gårdagens match var Bajen-Lejonen och den kan man ladda ner här om man vill.

» Mina bilder från kvällen finns på Flickr

Matchreferat från bajenspeedway.se:


– Bättre start kunde man inte drömma om hemma!
Med två raka segrar för Hammarby i starten på årets elitserie ler Håkan Rahbe, lagledare. Trots en skadad toppåkare, Rafal Dobrucki som ådrog sig hjärnskakning i en ligamatch i Polen i söndags, vann Hammarby över gästande Lejonen, Gislaved, med 54 – 42.

– Det var kul att se att Pawel Hlib svarade mot förväntningarna när han fick hoppa in istället för Dobrucki, säger Håkan Rahbe. Det märktes knappt att Rafal var borta och det är ett tecken på att vi har ett mycket jämnt lag.
Pawel Hlib plockade tillsammans med Matej Zagar 11 poäng, därmed bäst i Hammarby. Men det var Tomasz Gapinski och Joonas Kylmäkorpi som svarade för ett av kvällens bästa heat, det sjunde mot regerande världsmästaren Nicki Pedersen, numera i Lejonväst. Nicki kryssade vildsint i trafiken men kom inte fram mellan Bajenförarna. Där tappade Nicki de enda två poängen under kvällen och Bajen tog en av kvällens fem femettor.
– Det är roligt att vara tillbaka på Gubbängen, sa Nicki Pedersen. Och det var speciellt roigt att få ett så varmt välkomnande av publiken!

Hammarby ledde matchen hela tiden och drog ifrån ordentligt i nionde heatet efter en toppning i åttonde då Lejonen plockade in Nicki istället för Wegrzyk.
Siffrorna talade sitt tydliga språk – efter Nickis 16 poäng var Sebastian Ulamek näst bäst på 7 poäng i Lejonen.
– Vi är jämna, säger Håkan Rahbe, alla plockar poäng!

Hammarbys poänglockare mot Lejonen:
1. Matej Zagar 11 p
2. Pawel Hlib 11 p
3. Tomasz Gapinski 10 p
4. Jesper B Monberg 8 p
5. Joonas Kylmäkorpi 7 p
6. Scott Nicholls 7 p
7. Kim Nilsson 0 p