Handla böcker klimatneutralt

Nu kan man som miljömedveten bokkonsument köpa sina böcker på ett klimatneutralt sätt.

Det är hos Adlibris som man kan välja på tre olika fraktsätt varav ett är MILJÖ. Det kostar tio kronor och du har dina böcker efter två vardagar.

Om man väljer det alternativet så händer detta:

För 10 kronor kan du välja klimatneutral frakt. Din leverans skickas till det Schenker Privpak-ombud du valt och aviseras via sms. Dessa leveranser når dig normalt inom två vardagar efter att de skickats från oss.

Alla våra paket där miljöfrakt valts räknas ihop enligt NTMs riktlinjer för beräkning av emissioner. Det innebär att vi varje månad räknar ihop en månadstotal för leveranser med miljöfrakt. Det framräknade antalet kilo koldioxid som använts för att frakta dessa paket från Morgongåva till Schenker Privpaks ombud används sedan som bas för att beräkna hur stor mängd biogas (alternativt utsläppsrätter) som skall köpas in för att kompensera detta. Du bidrar alltså direkt till användandet av miljövänliga alternativ när du väljer miljöfrakt.

One thought on “Handla böcker klimatneutralt”

Comments are closed.