Shopping och humor – dag 5 i New York

Vi vaknade sent och valde att ta frukosten som lunch på McDonald’s vid Union Square. Annika valde något som kallades Angus-burgare och hade både Swiss-ost och svamp på sig. Konstigt men tydligen gott.

Vi började dagens shopping i East Villge på en av den gamla musikbranschens reliker, Virgin Megastore. Visst hade dom en jäkla massa musik (bland annat alla Kent-album som getts ut på engelska samt singeln Ingenting) men det var slående hur mycket de varit tvungna att fylla ut med. Det var mängder av kläder, roliga prylar och böcker och annat mer tramsigt. Vi köpte tex. en woodo-docka a la George Bush. Fan vad den jäveln ska få nålar i sig någon kväll.

Vi promenerade vidare till Kiehl’s där Annika köpte en massa kosmetiska saker som jag inte fattar ett skit av. Bra service och snygg butik, dock. Finns tydligen även i Stockholm.

Fortfarande i East Village så hamnade vi på en liten fin butik som hade något slags Japan-tema (Air Market på 97 3rd Ave.). Det var mest kläder men även snygga accessoarer. Jag köpte en t-shirt och en liten plånbok. Annika köpte också en plånbok vill jag minnas.

Vi gick vidare västerut genom de fina kvarteren och hoppade in på en K-Mart där Annika köpte en skvallerblaska. K-Mart är ett stort och fult varuhus med fula saker. Vi drog vidare ner mot SoHo där vi hittade en stor American Apparel-butik som vi botaniserade i ett tag utan att köpa annat än ett par osköna kallingar.

Vi lunchade nere i SoHo på ett ställe som hade stället ut ett bord med maträtter på gatan. Som exempel på vad de serverade liksom. Såg inte så kul ut men det smakade gott. Efter lunchen hittade jag en härlig liten butik på 70 Greene Street som hette Kidrobot. Där fanns mängder av små fina limiterade leksaker, gubbar, figurer, robotar och annat spännande. Jag köpte en Munny, en Mini Munny och ett gäng Munny Zipper Pulls. Bästa affären so far (efter Apple Store)!

Efter all shopping drog vi hem till Times Square igen för att vila på hotellet.

Kvällen spenderade vi på Dangerfield’s som jag berättade om här. Det var ett gäng komiker som uppträdde inför en ganska klan publik men både publiken och komikerna verkade ha kul. Detta var inga amatörer men inte heller några som blivit stjärnor ännu. Nivån var väldigt bra måste jag säga. Jag kan rekommendera ett besök på Dangerfield’s om ni vill se bra humor till ett bra pris.