Film: We own the night

Såg den omåttligt snygga “We own the night” nyligen. Den handlar om två bröder där den ena är polis och den andra är nattklubbschef. Man kan väl säga att deras två helt olika världar korsas när polisbrorsan gör ett knarktillslag på brorsans nattklubb. Vilken sida av lagen ska nattklubbsbrorsan stå på egentligen? Bröderna spelas av Mark Wahlberg och Jaquin Phoenix och båda är riktigt bra i sina roller. Jaquin är faktiskt fantastiskt bra som nattklubbschefen.

Filmen utspelar sig i Brooklyn under slutet av 80-talet då polisen hade stora problem med knarket. Miljöerna och fotot speglar tiden väldigt bra och filmen är väldigt snygg tycker jag. Titeln kommer från den slogan som polisen använde under 80-talet när de behövde ta tillbaka nätterna från droghandeln.

Betyg: 4 av 5.

» Trailer hos Apple
» Officiell sajt hos Sony Pictures