Bok: Handel med döden

Nu har jag läst ut Simon Kernicks bok “Handel med döden” som jag fick i ett spännande paket för tre veckor sedan. Boken handlar alltså om den hårdhudade Londonpolisen Dennis Milne som extraknäcker som kallblodig yrkesmördare. Hans bisyssla är att skipa den rättvisa han inte kan skipa som polis.

Jag gillade boken och den var småspännande i ett fint tempo mest hela tiden. Inga sega partier utan det var svårt att lägga ifrån sig boken när man väl börjat. Jag fick ganska snabbt sympatier för Dennis Milne trots att han är en massmördare. Man kan väl säga att han är en massmördare med viss moral och det gör att man gillar honom.

Boken inleds med att Dennis Milne avrättar tre personer och sedan får man följa hans kamp för att klara sig undan rättvisan. Samtidigt får man följa hans vanliga polisarbete där han utreder ett mord på en prostituerad. Självklart glider dessa parallella historier ihop till slut och det blir en spännande jakt.

Det här är en bok jag kan rekommendera. Jag kommer absolut att läsa uppföljaren som tydligen ska komma redan i höst. Man fick läsa ett kort avsnitt ur den i slutet av den här boken, och det känns lockande redan nu.

Betyg: 3 av 5.