TV4 har köpt Californication

Det här är mycket goda nyheter för alla svenskar som kollar på tv-tv. Californication är en fantastisk serie som jag följer på data-tv just nu.

Jag har förresten upptäckt att det går utmärkt att kolla på tv-serier i min iPhone. Skärmen är fantastiskt bra så kvaliteten är det inget problem med. För konverteringen till iPhone-format använder jag VisualHub.

Pressmeddelande från TV4

TV4 visar succéserien Californication

I hård konkurrens med andra kanaler har TV4 köpt in den amerikanska dramakomedin Californication, en av kabelbolaget Showtimes största succéer någonsin. Serien kretsar kring Hank Moody – en desperat författare med svår skrivkramp och smak för både alkohol, droger och vackra kvinnor. Hank Moody spelas av David Duchovny, tidigare känd från Arkiv X, och även en av seriens producenter. TV4 har också köpt in brittiska humorprogrammet Balls of Steel, där tolv nya heta brittiska komiker gör sitt yttersta för att roa och provocera.

I dramakomedin Californication möter tittarna författaren Hank Moody (David Duchovny, Golden Globebelönad för sin roll som Fox Mulder i Arkiv X) som försöker uppfostra sin 13-åriga dotter Becca (Madeleine Martin), medan han fortfarande är olyckligt kär i före detta flickvännen Karen (Natascha McElhone, The Truman Show). Hanks besatthet av att hela tiden säga sanningen och hans självdestruktiva förhållande till alkohol, droger och relationer både förstör och berikar hans karriär.

– Californication var en av få tv-serier som stack ut på L.A. Screenings i våras och vi är mycket glada över att få visa serien i TV4 nästa år, säger TV4:s inköpschef Clara Scherman.

Californication är skapad av Tom Kapinos (Dawson’s Creek), som även är exekutiv producent för serien tillsammans med David Duchovny och Scott Winant. Pilotavsnittet är regisserat av Stephen Hopkins (24).

Californication är en av kabelbolaget Showtimes (som också ligger bakom serier som The L Word, Dexter och Weeds) mest framgångsrika nya serier någonsin och hade premiär i USA den 13 augusti i år. Den första säsongen sänds fortfarande och det blev nyligen klart att en andra säsong av Californication ska spelas in.

TV4 kommer att visa Californication under nästa år.

3 thoughts on “TV4 har köpt Californication”

Comments are closed.