Min iPhone är fri!

Nu är äntligen min iPhone fri från bindningen till amerikanska AT&T. Jag ringer med mitt vanliga Tele2-abonnemang och har svenska tecken och svensk ordbok. Jag kan installera mina egna program och jag kan göra vad jag vill :)

För er nördar som bryr er så kan jag berätta lite tekniska detaljer. Jag började med att aktivera och jailbreaka med iNdependence. Med samma program installerade jag SSH som krävdes för att kunna köra själva upplåsnings-programmet. Jag förde över upplåsningsprogrammet med iNdependence och kickade igång det. Funkade fint och mitt första samtal gick naturligtvis till Anders som häcklat mig för att jag haft en telefon som man inte kan ringa på. Tji fick du Anders!

Diverse bra, roliga och menlösa program får man enkelt tillgång till om man installerar Install.app. App Tapp. Install. Verkligen superbra program/installerare.

Svenska tecken, svenskt nummerformat och svensk ordbok har jag fått från Buck.se. Stort tack för det!

Det enda som inte funkar just nu är YouTube. Någon som har ett fungerande hack? Hör av er!