Spotify – årets applikation?

Sedan Spotify släppte sin Mac-klient så har jag använt programmet flitigt och jag kan bara konstatera att det är en vansinnigt bra idé och en riktigt bra applikation som har mycket stor potential för framtida versioner. Just nu är Spotify i sluten beta och jag har tyvärr inga invites att dela ut.

Snabb “vad-fan-är-Spotify-lektion” för er som inte vet:

Spotify är en musikapplikation som är mycket lik iTunes till gränssnittet. Grejen är bra den att all musik finns lagrad centralt och man kan lyssna fritt på all musik (nästan allt jag sökt efter finns). Man kan sedan skapa sina egna spellistor. Man kan även få hjälp av Spotifys radiofunktion genom att välja några genrer och ett tidsspann. Då får man slumpmässigt valda låtar som matchar genrerna och tidsspannet.

Jag kör Spotify på tre olika datorer nu. En PPC-Mac, en Intel-Mac och en Win-PC. Programmet funkar kanonbra på alla plattformar och låtlistorna jag skapar synkas smidigt mellan de olika datorerna. Spotify spelar upp musiken utan ens en nanosekunds fördröjning, helt utan hack. 90% av all musik jag letat efter finns. Och detta är ändå bara den stängda betan.

Kommande funktioner jag skulle vilja ha:

* Synka spellistorna mot iPoden
* Bränn cd
* Dela spellistor med vänner
* Skicka låttips via mail eller inne i klienten
* Prenumerera på ny musik från radiokanaler, skivbolag eller artister
* Bevakningar: när det kommer nya låtar från en viss artist eller när den där låten jag saknat dyker upp
* Få tex P3s spellistor som en spellista i programmet
* Kunna visa upp låtar man lyssnat på i bloggen (som LastFM har)

Det här är årets killer app tror jag!

» Bild på sök-gränssnittet
» Bild på radiofunktionen