Film: Blades of glory

Körde en “söndagsbio” i går kväll, trots att det var torsdag. Jag och Tella tog en eftermiddagsbio och såg Will Ferrells nya rulle Blades fo glory. Den andra huvudrollen görs av Jon Heder som de flesta känner igen från mästerverket Napoleon Dynamite.

Jon Heder har tyvärr gjort några roller efter Napoleon Dynamite där han spelar ut exakt samma register av röster, rörelser osv. Blades of glory är dock inte en av dessa som tur är. Jon är riktigt vass som den lätt fjolliga konståkaren Jimmy MacElroy. Jimmy och Wills rollfigur Chazz Michael Michaels är världens två bästa konståkare som absolut inte kan hålla sams. Deras stilar skiljer sig åt markant på så sätt att Jimmy MacElroy är en klassisk åkare med stil och finess medan Chazz Michael Michaels är en sexmissbrukande superstjärna som spelar på sex och sin stjärnstatus precis hela tiden i sina nummer. Detta äcklar MacElroy och under finalen i World wintersport games i Stockholm (ska väl föreställa OS typ) börjar dessa två bråka på prispallen och lyckas bli avstängda på livsstil. Några år senare gör de båda comeback i paråkningsgrenen och det är den resan vi får följa.

Det är en fullständigt lysande film som har alla ingredienser som krävs av en riktig humorklassiker. Massor av roliga kommentarer och påhitt och en story som håller. Både Heder och Ferrell är fantastiska i sina rolltolkningar.

Betyg: 5

» Officiell hemsida
» Trailers på Apple.com
» Citat från filmen

5 thoughts on “Film: Blades of glory”

 1. Jag kan inte göra annat än att instämma. Fullkomligt lysande rulle.

 2. Vad roligt att den var så bra! Jag är också sugen på att se den och efter de här kommentarerna måste jag ju göra det.

 3. Tyckte den va sådär.
  Kändes som dom hade slängt ihop
  den på en eftermiddag.

  Kunde räckt att klippa ihop
  Will Ferrels scener till en lång
  fin sketch.

Comments are closed.